Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ship In Cart
osCommerce Community Support Forums > osCommerce Online Merchant v2.x > Contributions / Add-Ons > Contribution Development
azer
i released a new version of Ship In Cart :
Ship In Cart v2.10 by azer

http://www.oscommerce.com/community/contributions,1781

2.10 : full package by azer using fix
- made a new full package using 2.00 + fix by Asheron
- Removed hard coded language and added a define to language file
volupp
I think this is a great contrib, but i miss the payment fees in this, like cod fee! Is there someone who got this contrib to work with payment fees?
josh1r
I also think this is a great contribution but I have one question:

I had everything working great when I was just using the table rate shipping method. But I recently installed the MultiGeoZone MultiTable Shipping (http://www.oscommerce.com/community/contributions,2571) contribution, and now the shipping options are not showing in my cart for logged-in US customers (I only have the multigeozone active).

My cart shows the shipping estimates just fine if you are not logged in, but once logged in as a US customer it shows nothing (just sub-total and total). If you are logged in as UK it shows the UK option.

Checkout works fine under all circumstances and all options are there (including logged-in US), it's just the shipping estimate in the cart that isn't working for logged-in US customers.

my test site is www.isplendor.com

Any help would be greatly appeciated.

Thanks!

-- Josh
DubZ28
Anyone know how to set the default zone to the store zone?

I have been playing with it for awhile, but just cant get it to work.

I have MultiGeoZone MultiTable Shipping installed...so if no zone is there it reverts to "Rest of the world" table and shows a very high shipping.

Thanks.
Marco from Holland
Hi,

The estimate box only shows when a customer is logged in.

What did I do wrong? sad.gif

Marco
redguy
I just got the latest version installed and it works great if a customer is logged in. Is there a way to make it work for customers that are not logged in?
oleanl
QUOTE (redguy @ Jan 11 2006, 11:48 PM) *
I just got the latest version installed and it works great if a customer is logged in. Is there a way to make it work for customers that are not logged in?


Yes there are several ways to make this work for customers not logged in...

Find this code near line 30:
CODE
if (($cart->count_contents() > 0) && (tep_session_is_registered('customer_id'))) {


To show the estimated shipping cost to users NOT LOGGED IN ONLY, replace with:
CODE
if (($cart->count_contents() > 0) && (!tep_session_is_registered('customer_id'))) {


To show the estimated shipping cost to BOTH LOGGED IN AND NOT LOGGED IN customers, replace with:
CODE
if ($cart->count_contents() > 0)  {
Powered By Cotton
I was having the same issue with this contribution where the it did not show up when a user wasn't logged in. I did the above fix, replacing:

if (($cart->count_contents() > 0) && (tep_session_is_registered('customer_id'))) {

with:

if ($cart->count_contents() > 0) {

The box shows up now but there are no shipping options (ups, usps.. etc..) and there is no space to fill in your zip. It works just fine when you are logged in and all the options show up.
IndiaStarker
Hi,
I just installed Ship In Cart v2.20 by azer in my local test shop and I must confess I thought it was going to put the shipping cost in the shopping cart infobox, not on the shopping cart page. Did I do something wrong?
If not, is this possible?

Also, when I switch language from French to English the shipping information dissapears.

Finally, what is the way it is intended to be used ? I have this problem:
Having this information on the shopping cart page as my shop is currently set up is redundant
When the customer continues to the next page, they are asked to specify the shipping method again !
Is this page supposed to be skipped now by an admin setting?

Then is ship in cart a contribution whose goal is to combine the two pages, shopping_cart and check-out shipping into a single page?
I didn't realize that's what it was.

Thanks in advance,
India
IndiaStarker
QUOTE (IndiaStarker @ Mar 19 2006, 02:46 PM) *
Also, when I switch language from French to English the shipping information dissapears.

Sorry my fault (forgot languages/english/modules/shipping_estimator.php).
kcjinc
QUOTE (Powered By Cotton @ Jan 20 2006, 09:17 PM) *
I was having the same issue with this contribution where the it did not show up when a user wasn't logged in. I did the above fix, replacing:

if (($cart->count_contents() > 0) && (tep_session_is_registered('customer_id'))) {

with:

if ($cart->count_contents() > 0) {

The box shows up now but there are no shipping options (ups, usps.. etc..) and there is no space to fill in your zip. It works just fine when you are logged in and all the options show up.


I did the same fix also and I'm having the same issue with no shipping options. I've got the state and zip fields (as they are set to "true" in the admin) but no shipping options show up unless signed in. Any help would be appreciated.
cyberslingers
QUOTE (kcjinc @ Apr 11 2006, 03:24 PM) *
I did the same fix also and I'm having the same issue with no shipping options. I've got the state and zip fields (as they are set to "true" in the admin) but no shipping options show up unless signed in. Any help would be appreciated.


What worked for me (for customers that are not signed in) was to enable the 'country' field, too, alongside the state and zip fields. However, I didn't really want that field, since I don't ship internationally yet. So, I set it manually by adding:

define('STORE_COUNTRY','223');

to catalog/includes/languages/english/modules/shipping_estimator.php
and then disabled the country option again in the admin. Probably a crude workaround, but it seems to work so far.

Note: I am using Steve Fatula's Fedex_Direct_2.04-CVS as my shipping module.
cyberslingers
QUOTE (cyberslingers @ Apr 19 2006, 10:52 PM) *
What worked for me (for customers that are not signed in) was to enable the 'country' field, too, alongside the state and zip fields. However, I didn't really want that field, since I don't ship internationally yet. So, I set it manually by adding:

define('STORE_COUNTRY','223');

to catalog/includes/languages/english/modules/shipping_estimator.php
and then disabled the country option again in the admin. Probably a crude workaround, but it seems to work so far.

Note: I am using Steve Fatula's Fedex_Direct_2.04-CVS as my shipping module.


Oops, had to stick with just enabling the country field, otherwise the shipping costs don't update correctly.
an17d
WoW! Very nice Contribution !!! I highly recommemded! Thanks smile.gif
josh1r
Hi. I was hoping to get some help on the shipincart contribution (which is a wonderful contribution)

I have 2 questions/problems:

1. For non-logged in customers I cannot see UPS options in the cart. USPS options show just fine, and UPS shows just fine when logged in, but not w/o logging in.

2. For International customers I can't see any shipping options in the cart once they are logged in. It is fine before logging in (they can choose their country from the shipincart and see their option), but once they login it disappears from the cart).

Is there anything inparticular I should be looking for to correct this?

My site is http://www.blueluxe.com

Thank you very much for any assistance.

Regards,

-- Josh
rd1000
This is a great contribution. Thank you!

I don't see where to add the images for the carrier. Would someone point me in the right direction? Thank you in advance.

Also, the little checkmark is not showing up either. I changed the file name and put it in the icon folder.

Thanks
Rob
jawaidkarim
I am looking to install this contribution, but I already have some entries in my SQL configuration table with configuration_id's of 225,226 and 227.

Does anyone know a work around for this?Could I use a configuration_id that has not been used?

Any help much appreciated. Thanks in advance
JPLewis
I am looking at this contrib and would like to know how how I check my SQL tables.... any help in this old thread...? smile.gif
theornamentqueen
QUOTE (JPLewis @ Sep 12 2006, 12:39 AM) *
I am looking at this contrib and would like to know how how I check my SQL tables.... any help in this old thread...? smile.gif


If you still need help, I just figured this out myself...

Log into your PHPAdmin (mine is in control panel > PHP database > PHPmyAdmin)

then you open the database you are wanting to look at.

On mine on the left hand side is a list I clicked on "configuration_group" and it showed me a list of all the query's mine went to 15. After installing, I checked again and mine went from 15 then showed the shopping cart as 19, so I guess it worked!
kkndkknd
QUOTE
I was having the same issue with this contribution where the it did not show up when a user wasn't logged in. I did the above fix, replacing:

if (($cart->count_contents() > 0) && (tep_session_is_registered('customer_id'))) {

with:

if ($cart->count_contents() > 0) {

The box shows up now but there are no shipping options (ups, usps.. etc..) and there is no space to fill in your zip. It works just fine when you are logged in and all the options show up.


The same here. I don't even see the country and zip code input field even I enable them in Admin. Any helps? rolleyes.gif
applelinks
HI

Just installed the Ship In Cart and we are getting the following error

Fatal error: Cannot redeclare class in
httpclient in /includes/classes/http_client.php on line 37


Uhave searched everywhere an con not find an answer. can anyone point us in the correct direction


Thanks

joe
lefty78
I just installed the contribution and the idea is perfect.

I do have a big issue.

Once I hit the shopping cart all the font goes haywire and the page looks horrible due to the change. any help???

This actually happens with more than just this contribution.
lefty78
QUOTE (lefty78 @ Jan 26 2008, 10:52 PM) *
I just installed the contribution and the idea is perfect.

I do have a big issue.

Once I hit the shopping cart all the font goes haywire and the page looks horrible due to the change. any help???

This actually happens with more than just this contribution.



Nevermind....$&#%!*$ dreamweaver.....
chimol
QUOTE (rd1000 @ Jul 28 2006, 10:37 PM) *
This is a great contribution. Thank you!

I don't see where to add the images for the carrier. Would someone point me in the right direction? Thank you in advance.

Also, the little checkmark is not showing up either. I changed the file name and put it in the icon folder.

Thanks
Rob


I know this is old, but did anybody ever answer this question?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.